GRIEG INN SOM EIER I SHIPLOG

Grieg Logistics AS, del av Grieg-gruppen med hovedkontor i Bergen, har kjøpt 51 % av aksjene i Bølgen Invest sitt porteføljeselskap Shiplog. 

SHIPLOGShiplog leverer og nyttiggjør informasjon om fartøy (AIS) gjennom intelligent programvare og tilpassede tjenester. Kunder er primært havneselskaper, rederier og offentlige myndigheter. Selskapet er lokalisert i Kristiansund og har fra nyttår fire ansatte. Daglig leder er Vidar Fagerheim.

Shiplog har sin opprinnelse i Oddstøl Elektronikk, som ble kjøpt av ELMO i 2009. Management gjennomførte MBO/utkjøp fra ELMO i 2013 og Bølgen Invest ble aksjonær samme år. Styreleder Per Otto Dyb og systemutvikler Kåre Blakstad ble aksjonærer i 2015 samtidig som Bølgen Invest økte sin eierandel til 20 %. Shiplog har vist en god veksttakt og passerte NOK 11 mill. i omsetning med et godt resultat i 2016.

Grieg Logistics har nå kjøpt 51 % av aksjene i selskapet proratarisk fordelt fra dagens aksjonærer. For Bølgen Invest gir transaksjonen en regnskapsmessig gevinst i 2017 i tillegg til en utdeling basert på Shiplogs resultat i 2016. Bølgen Invest vil være med selskapet videre som eier av knapt 10 % av aksjene.

Se for øvrig artikkel i Tidens Krav her og hos Sysla Maritime her.

Bølgen Invest har tilgjengelig risikokapital for nye investeringer og co-investorer som ønsker å delta i spennende prosjekter. Vi mottar gjerne innspill på interessante investeringsmuligheter som kan bidra til vekst og verdiskapning i regionen. Mer info om Bølgen Invest finner du her og litt om eksisterende portefølje her.